Ποιοι είμαστε

Το κέντρο "ΕΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΙΣ" είναι το πρώτο κέντρο Λογοθεραπείας που ιδρύθηκε και λειτούργησε στην περιοχή των Πεύκων. Δημιουργήθηκε το 2010, με όραμα την άρτια οργανωμένη παροχή υπηρεσιών στο χώρο της Λογοθεραπείας, της Εργοθεραπείας, της Ειδικής Αγωγής και της Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. 

Πρόκειται για ένα Πρότυπο Κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης, διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης, στελεχωμένο από μια άψογα εναρμονισμένη επιστημονική ομάδα με άρτια εκπαίδευση και με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Λογοθεραπείας της Εργοθεραπείας της Ειδικής Αγωγής και της Ψυχολογίας - Παιδοψυχολογίας. Οι θεραπευτές δραστηριοποιούνται σε άρτια εξοπλισμένο, ευχάριστο περιβάλλον, με στόχο την ολιστική προσέγγιση και πολύπλευρη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού και του ενήλικα. Εφαρμόζουν σύγχρονες μεθόδους παρέμβασης όπως:


• Η αισθητηριακή ολοκλήρωση (Sensory Integration) για την οποία διαθέτει ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα.
• Εικονογραφημένη μέθοδος ( Δ. Μαυρομάτη ) 
• Εναλλακτικές μέθοδοι επικοινωνίας ( Makaton, PECS)
• Η μέθοδος Δομημένης Εκπαίδευσης TEACCH
• Συστήματα Επαυξητικής και Εναλλακτικής επικοινωνίας
• Comics Strip

• Πρόγραμμα σχολικής ετοιμότητας
• Κοινωνικές ιστορίες

 

Η θεραπευτική μας προσέγγιση στηρίζεται στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του παιδιού, του εφήβου και του ενήλικα με την ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων του, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του καθώς και της οικογένειάς του. Με βάση την έγκαιρη διάγνωση και αξιολόγηση των δεξιοτήτων του ατόμου, σχεδιάζεται και οργανώνεται στη συνέχεια ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα πολυεπίπεδης παρέμβασης προσανατολισμένο στη μέγιστη δυνατή επιτυχία.

Ο χώρος μας είναι φτιαγμένος με μεράκι και ζεστασιά, με μόνο μας μέλημα να δημιουργήσουμε ένα χώρο μάθησης και υποστήριξης για όλα τα παιδιά, τους ενήλικες και τις οικογένειές τους.

Με μεγάλη σοβαρότητα αλλά και επαγγελματισμό, δημιουργήσαμε το "ΕΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΙΣ", όπου θα νιώσετε ασφαλείς με τις γνώσεις τις δικές μας αλλά και των συνεργατών μας.

Τα σύγχρονα και εξελιγμένα επιστημονικά εργαλεία που χρησιμοποιούμε, καθώς επίσης και η 10ετής κλινική εμπειρία μας, μας δίνει το δικαίωμα να είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα της δουλειάς μας.

Κλείνοντας, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τον χρόνο που αφιερώσατε σε αυτήν εδώ την σελίδα κι ελπίζουμε να σας φανεί αρκετά χρήσιμη.

Η ομάδα μας

 

Ονομάζομαι Σφέτκα Σοφία, είμαι η Υπεύθυνη του κέντρου "Έλλογος Παρέμβασις" και όντας και η ίδια μητέρα γνωρίζω πολύ καλά τις ανησυχίες και τις απαιτήσεις του σύγχρονου γονέα όπου θέλει το καλύτερο για την σωστή ανάπτυξη του παιδιού του. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα να δημιουργήσω την σελίδα αυτή. 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη και είμαι απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας της σχολής επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Πατρών ( ΑΤΕΙ ).

Ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση στο Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο του Γ.Ν.Γ.Παπανικολάου.

Είμαι μέλος του Συλλόγου Λογοπαθολόγων - Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Στα πλαίσια της συνεχούς κατάρτισής μου, έχω παρακολουθήσει ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών σεμιναρίων και είμαι πιστοποιημένη σε μεθόδους αποκατάστασης όπως TEACCH, PECS, ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ για εκμάθηση ορθογραφίας σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και Δυσλεξία. 

Αμέσως μετά την αποφοίτησή μου ξεκίνησα να εργάζομαι σε ιδιωτικά κέντρα Λογοθεραπείας και κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας πριν πάρω την απόφαση το 2010 να δημιουργήσω με την ομάδα μου τον δικό μου χώρο στα Πεύκα. Εργάζομαι 10 χρόνια στον τομέα της Λογοθεραπείας και συνεχίζω να λαμβάνω συνεχώς εκπαίδευση σε εξειδικευμένα σεμινάρια, προκειμένου να προσφέρω ένα ομορφότερο μέλλον σε παιδιά και ενήλικες με δυσκολίες.

Στα πλαίσια της ειδίκευσης μου ασχολήθηκα με περιστατικά Μαθησιακών Δυσκολιών, Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών, Δυσαρθρίες, Αφασίες έπειτα από εγκεφαλικά επεισόδια, Διαταραχές του λόγου και της ομιλίας. Συμμετείχα σε έρευνα και στην παρουσίαση Poster στο 18ο ευρωπαϊκό συνέδριο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2012 με θέμα: “A retrospective study of the feeding status of stroke inpatients in a rehabilitation facility in Greece”.
Από το 2008 έως και σήμερα εργάζομαι στο κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης «Η Αναγέννηση».

 

Ο Ευστρατιάδης Μιχάλης είναι ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κέντρου και Επιστημονικός υπεύθυνος κατάρτισης και εφαρμογής των εξατομικευμένων προγραμμάτων λογοθεραπείας. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακός με δεύτερο πτυχίο στην Λογοθεραπεία.

Στα πλαίσια της συνεχούς του επαγγελματικής κατάρτισης έχει παρακολουθήσει ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών σεμιναρίων, έχει λάβει πιστοποιήσεις σε μεθόδους αποκατάστασης και έχει μετεκπαιδευτεί στις μαθησιακές δυσκολίες και στην αποκατάσταση της δυσλεξίας με την ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ για εκμάθηση ορθογραφίας σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και Δυσλεξία.
Είναι επίσης εκπαιδευθείς σε ειδικές διαταραχές λόγου, φωνής και ομιλίας. Έχει πολυετή εμπειρία τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες, καθώς εργάζεται συστηματικά με παιδιά που παρουσιάζουν ποικίλες διαταραχές άρθρωσης και ροής λόγου &ομιλίας, καθώς και ασθενείς (παιδιά και ενήλικες) με νευρολογικές διαταραχές που εμφανίζουν προβλήματα επικοινωνίας, λόγω συνδρόμων, διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών ή εγκεφαλικών επεισοδίων. Επί σειρά ετών έχει ασχοληθεί με την αποκατάσταση αρθρωτικών και φωνολογικών διαταραχών και φροντίζει να ενημερώνεται σχετικά με τις εξελίξεις της επιστήμης, παρακολουθώντας παράλληλα τακτικά σχετικά επιμορφωτικά σεμινάρια. Ορισμένα από αυτά είναι «Αυτισμός: πρώιμη ανίχνευση – πρώιμη παρέμβαση», «Αποκατάσταση επικοινωνίας μετά από εμφύτευση κοχλιακού», «Τραυλισμός: αντιμετώπιση & πρώιμη παρέμβαση», «Αξιολόγηση – Θεραπευτική παρέμβαση διαταραχών φωνής», «Προβλήματα συμπεριφοράς και τρόποι παρέμβασης σε παιδιά με αυτισμό», «Δυσλεξία – Δυσορθογραφία – Δυσαριθμησία: φύση, αναγνώριση των διαταραχών, πρόγραμμα αποκατάστασης», «Πρόληψη στην παιδοψυχιατρική και προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων: νέες προκλήσεις»
Σήμερα γνωρίζοντας καλά τα παιδιά φροντίζει να προσφέρει το καλύτερο σε αυτά καταρτίζοντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας για το κάθε ένα ιεραρχώντας τις ανάγκες του σε συνδυασμό πάντα με τις ικανότητες του. Δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην θετική άποψη του παιδιού για την λογοθεραπεία και πάντα στηρίζεται στις ήδη υπάρχουσες ικανότητες του για να προχωρήσει στο θεραπευτικό κομμάτι . Επίσης η άψογη συνεργασία με τους γονείς είναι πρωταρχικός στόχος του ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το θεραπευτικό πρόγραμμα. Πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις στα σχολεία των παιδιών και συζητήσεις με τους δασκάλους για καλύτερο και ταχύτερο αποτέλεσμα.

 

Ο Σφέτκας Χρήστος ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Είναι κάτοχος πτυχίου Εργοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθήνας. Έχει εργαστεί σε κέντρα ειδικών θεραπειών καθώς επίσης και στο κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης Αρωγή. Ήταν συνοδός σε κατασκηνώσεις παιδιών ΑΜΕΑ και η πρακτική του άσκηση ολοκληρώθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Έχει συμμετάσχει σε ημερήσιο πρόγραμμα φροντίδας ατόμων με σύνδρομα, νοητική υστέρηση και αυτισμό. Έχει αναλάβει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Έχει λάβει πιστοποίηση στην αισθητηριακή ολοκλήρωση (Sensory Integration), στη μέθοδο δομημένης εκπαίδευσης TEACCH καθώς και σε προβλήματα δυσγραφίας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία σε αναγνωρισμένα στον τομέα τους ιδιωτικά θεραπευτήρια με παροχή ατομικών συνεδριών Εργοθεραπείας σε περιστατικά με κινητικές - νευρολογικές δυσλειτουργίες, αυτισμό, ψυχοκινητική καθυστέρηση, δυσπραξία, μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα. Η θητεία του αυτή δίπλα σε καταξιωμένους επιστήμονες του χάρισε πολύτιμη εμπειρία και πρακτικές γνώσεις για την επαγγελματική εξέλιξή του.

 

 

 

 

Η Χριστίνα Σιδηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσιοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης καθώς και του τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πάτρας. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ και εργάζεται από το 2010 στο κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης «Η Αναγέννηση». Εργάστηκε εθελοντικά στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος για ένα χρόνο και είναι μέλος της αφασικής ομάδας Θεσσαλονίκης.
Εργάστηκε από το 2010 έως το 2014 ως καθηγήτρια στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Λογοθεραπείας
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα: «Τροχαία ατυχήματα, Φυσικοθεραπεία σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις , πολυτραυματίες», «Φυσικοθεραπεία στον αθλητισμό». «Η αντιμετώπιση ατόμων με σχιστίες», «Σύγχρονα δεδομένα για την αξιολόγηση και αποκατάσταση της γλώσσας – αφασίας» & «Διαγνωστική εξέταση της Βοστώνης για την Αφασία – Συνοπτική ελληνική μορφή».
Έχει συμμετέχει στο 18ο European Congress of Physical & Rehabilitation Medicine με θέμα: “ The importance of clinical bedside swallowing evaluation at the admission of patients in the rehabilitation center”.

 

 

 

 

Η Νέλλη Συντριβάνη σπούδασε ψυχολογία στο University of Cardiff της Ουαλίας (1996-1999) και συνέχισε τις σπουδές της στο Coventry University της Αγγλίας (1999-2001) αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ψυχολογία Υγείας (Health Psychology).  Έχει ειδικευθεί και εργάζεται από το 2004 με παιδιά με αυτισμό, σύνδρομο Asperger, σύνδρομο Down, μαθησιακές δυσκολίες και συμβουλευτική γονέων.Επίσης έχει μακροχρόνια εμπειρία σε παράλλλη στήριξη με παιδιά που φοιτούν σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.  Έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια TEACCH, PECS και MAKATON. Επιπλέον έχει αποκτήσει πιστοποίηση από την Gordon Training Hellas και εκπαιδεύει γονείς όσον αφορά τη διαχείριση συμπεριφορών μεταξύ γονέα και παιδιού (Σεμινάρια Αποτελεσματικού Γονέα).

 

 

 

 

 

Ονομάζομαι Σφέτκας Θεόδωρος  και είμαι εργοθεραπευτής. Εργάζομαι από το 2001  με παιδια στην Θεσσαλονίκη. Εχω ολοκληρωσει την ειδίκευση στην αισθητηριακή ολοκλήρωση(sensory intregration), στο teacch, στην Makaton, playtherapy,ενω εχω εκπαίδευτεί στις ομαδικές προσεγγίσεις και στην μέθοδο Gordon, έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την εκπαίδευση σε Ελλάδα και Σουηδία κατά την διάρκεια της εργασίας μου στο εεεκ Θεσσαλονίκης. 

 

 

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση

H Διεύθυνση του Πρότυπου Κέντρου Λογοθεραπείας

"ΕΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΙΣ"